13 грудня 2020 року в класі Катехитичної Школи «Діти Божі» відбулося духовно – пізнавальне заняття на тему «Апостол Андрій Первозванний – основоположник Церкви на Україні».

Заняття провів викладач ієрей Іван Венгрин, зробивши екскурс сторінками історії становлення Церкви з тих часів, коли Апостол Андрій Первозванний побував на Київських горах, і до  сьогодення.  Цікавими та пізнавальними були розповіді отця Івана про життя та діяльність Апостола, зокрема, про його  пророчі слова щодо заснування та поширення Церкви Христової на нашій Батьківщині. За переданням, Апостол Андрій, дивлячись на Київські гори, сказав: « …на горах цих засяє ласка Божа – тут постане місто велике і Бог побудує багато церков».

Також отець Іван розповів про вшанування святого Апостола за православними традиціями, в храмах, на богослужіннях та приватних молитвах віруючих. Зокрема, наголосив, що традиції так званих «Андріївських вечорниць», з  різними віруваннями, ворожіннями та забобонами, не мають нічого спільного з християнськими традиціями та Православним вшануванням святого  Апостола Андрія. Священник нагадав вихованцям, що свято припадає у час Різдвяного посту, тому ті, хто називає себе християнами , не можуть брати участь у різних розважальних заходах, веселощах та забавах, що суперечать вченню Православної Церкви.  На завершення всі спільно піднесли свої молитви до Господа та Пресвятої Богородиці, а також просили святого Апостола Андрія Первозванного, щоби молився та заступався за всіх  потребуючих, хто щиро до нього звертається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *