У Кафедральному Соборі успішно підходить до завершення ще один етап ремонтних робіт – укладання гранітної підлоги. Цей маштабний та дороговартісний проект втілений завдяки великим старанням Єпископа Коломийського і Косівського Юліана. Для робіт було використано один із найбільш міцних та довговічних будівельних матеріалів преміум-класу – граніт (коричневого та чорного кольорів), який відрізняється природною красою.  Художній план оформлення підготувала парафіянка Кафедрального Собору, дизайнер, художник, архітектор – Вікторія Леонідівна Ценцеус. Відомий благодійник і меценат – Богдан Миколайович Станіславський, теперішній очільник Коломийської ОТГ, оплатив майже половину кошторисної вартості проведених робіт. Також Владиці Юліану вдалось залучити до цього проекту й інших благодійників. А найактивніші парафіяни Кафедрального Собору в різний спосіб долучилися в допомозі майстрам.

18 вересня 2020 року, Молебнем на початок усякого доброго діла, розпочалися ремонтні роботи по укладанні підлоги. Цьому робочому процесу передувало монтування кабелів акустичного озвучення та веб-камер. На сьогоднішній день майстри активно працють над завершальним етапом – встановленням гранітного плінтусу.

Особливою окрасою Собору стало спорудження нового амвону, який гармонійно додав вишуканості Святині. В декоруванні покриття використовувались геометричні фігури та лінії, які виходять з встановленої в центрі Собору восьмикутної зірки – древнього символу вічної присутності та царювання нашого Спасителя Господа Ісуса Христа та символу міста Коломиї.

Є надія, що в скорому часі, уже абсолютно всі роботи по внутрішньому оздобленні Собору  будуть завершені, і Святиня повстане в своїй неповторній, сакрально-мистецькій красі, а унікальне внутрішнє убранство Кафедрального Собору дасть змогу кожному спраглому віруючому знайти спокій, гармонію та душевний затишок і завдяки щирій молитві душею доторкнутися до вічно присутнього у Храмі – Господа Бога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *