12 грудня 2020 року, в суботу ввечері, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, очолив Всеношне бдіння з Літією.

В неділю двадцять сьому після П’ятидесятниці, коли Церква Христова вшановує пам’ять Святого Апостола Андрія Первозванного, Керуючий Коломийською Єпархією звершив Божественну Літургію Cвятителя Іоана Золотоустого.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив митр. прот. Василь Мізюк.

Архіпастирю за святковим богослужінням співслужили: прот. Тарас Мойсюк, прот. Василь Кушерський, ієрей Василь Деркач, ієрей Дмитро Лісецький, диякон Антон Трачук та диякон Михайло Голіней.

Після прочитання Євангелії Єпископ Юліан звернувся до присутніх зі словами повчальної проповіді, у якій пояснив, яке значення для спасіння має приналежність людини до Христової Церкви та закликав вірних жити за духом Писання, а не за буквою.

“Людина й ціле наше суспільство схожі на скорчену жінку. Лише після зустрічі з Господом, після Його дотику, який зціляє, можна випрямитись духом, відірвавши погляд від землі та стати споглядачем Небесної, вічної краси – Царства Божого”, – наголосив Архієрей.

Також Преосвященний Владика привітав усіх іменинників із Днем їхнього Небесного Покровителя – Апостола Андрія Первозванного та побажав їм, наслідуючи великого Апостола, шукати та знайти Бога й до кінця життя бути Йому вірними.

На завершення Його Преосвященство подав усім присутнім своє архіпастирське благословення.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Єпископ Юліан, у співслужінні духовенства, звершив Вечірню із читанням Акафіста Господу Ісусу Христу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *