6 травня 2020 року, в день вшанування пам’яті Святого Великомученика Юрія Переможця, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, звершив Архієрейську Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого.

Архіпастирю за богослужінням співслужили: прот. Тарас Мойсюк, ієрей Іван Венгрин та диякон Антон Трачук.

Після відпусту Владика Юліан звернувся до присутніх на богослужінні зі словами повчальної проповіді, в якій розповів про життя та мученицький подвиг Святого Великомученика Юрія Переможця.

“Чому прославленого Святого, пам’ять якого сьогодні вшановує вся Церква, іменують Переможцем? Хіба не той переможець, хто долає своїх ворогів, а не отримує від них смертельні рани? Існує більша перемога ніж ця, коли людина перемагає саму себе, долаючи свою гріховність, пристрасті та зло в собі. Також і Апостол Павло навчає, що “наша боротьба не проти крови i плотi, а проти начальства, проти влади, проти свiтоправителiв темряви вiку цього, проти духiв злоби пiднебесних” (Еф. 6, 12).

І в цьому Великомученик Юрій став переможцем, подолавши підступи диявола. Тому в іконографії його зображають на коні зі списом, яким він проколює древнього змія.

На завершення свого святительського слова Архіпастир привітав усіх іменинників із Днем Ангела, побажав заступництва Небесного Покровителя та усіх благ від Бога.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Правлячий Архієрей, у співслужінні духовенства, очолив Вечірню із читанням Акафіста Святому Великомученику Юрію Переможцю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *