14 травня 2022 року, в суботу ввечері, напередодні четвертої неділі після Пасхи, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, звершив Всеношну з Літією.

В неділю про розслабленого Архіпастир звершив Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив благочинний Коломийського міського благочиння, митр. прот. Василь Мізюк.

Правлячому Архієрею за богослужінням співслужили: митр. прот. Тарас Мойсюк, митр. прот. Яків Стефанюк, ієрей Василь Деркач, протодиякон Антон Трачук, диякон Назар Ягнич та диякон Дмитро Гром.

Після прочитання Євангелії Його Преосвященство звернувся до присутніх зі словами повчальної проповіді, в якій, тлумачачи Євангельську розповідь про зцілення розслабленого, Преосвященний Владика зауважив, що ця подія навчає кожного, якою повинна бути справжня надія людини: “Розслаблений 38 років чекав на зцілення і його надія не меркла. Саме завдяки своїй надії він зустрів Лікаря душ і тіл людських – самого Господа і отримав бажане зцілення”.

Також  Архіпастир торкнувся  проблеми людської самотності та  зв’язку гріха й хвороби.

На завершення проповіді Єпископ Юліан закликав вірних  всеціло покласти свою надію  на Бога та бути впевненими в скорій перемозі України над ворогом.

Після відпусту Правлячий Архієрей привітав усіх із Міжнародним Днем сім’ї та подав усім своє архіпастирське благословення.

Також у цей день Преосвященний Владика Юліан привітав хористку Архієрейського хору Кафедрального Собору Преображення Господнього Ганну Ромаш з ювілеєм та подарував букет троянд.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї Архієрей, у співслужінні духовенства, очолив Вечірню із читанням Акафіста Пресвятій Богородиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *