14 травня 2022 року,  з благословення та стараннями Керуючого Коломийською Єпархією, Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана, відбувся велопробіг на підтримку Збройних Сил України та єдності українського народу.

Участь у велопробігу взяли участь: священики,  батьки, викладачі та вихованці Катехитичної Школи “Діти Божі”, яка діє при Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї.

Учасники подорожі подолали відстань від Кафедрального Собору Преображення Господнього міста Коломиї до “Воскресінецької гори”, що в селі Воскресінці й зворотньо.

По дорозі мандрівники милувалися неймовірною  красою природи.

Прибувши до пам’ятного Хреста, присвяченого Соборності України на Воскресінецькій горі, Єпископ Юліан, у співслужінні духовенства, відслужив Молебень за переможний мир в Україні.

Його Преосвященству за богослужінням співслужили: керівник прес-служби Коломийської Єпархії прот. Віталій Козак, прот. Андрій Лінкевич, працівник Єпархіального Управління прот. Василь Бойчук, прот. Володимир Андрусяк, ієрей Юрій Кадинський та протодиякон Антон Трачук.

Після відпусту Керуючий Коломийською Єпархією звернувся до присутніх зі словом, у якому підкреслив символічні моменти подорожі, а саме – учасники велопробігу проїхали Стрітенський міст для молитовної зустрічі з Господом; піднялись на Воскресінецьку гору, яка названа на честь Воскресіння Христового.

“І як Господь Воскрес із мертвих, знищивши смерть, так і Україна воскресне, перемігши своїх ворогів”, – наголосив Владика.

Також Правлячий Архієрей подякував організаторам, батькам та дітям Катехитичної Школи за участь у велопробігу.

Після молитви усі учасники духовно-патріотичного дійства виконали Державний Гімн України та Гімн Січових Стрільців.

На завершення  всі присутні мали змогу прогулятися затишним та прохолодним лісом, оглянути красу краєвидів та в компанії друзів розділити трапезу на природі.

Особливо для організації цьогорічного велопробігу доклали своїх зусиль викладачі Катехитичної Школи “Діти Божі”: прот. Андрій Лінкевич, Анна Симотюк та Леся Мойсюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *