12 вересня 2020 року, в суботу ввечері, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, очолив Всеношне бдіння з Літією.

В неділю чотирнадцяту після П’ятидесятниці, Його Преосвященство звершив Божественну Літургію Cвятителя Іоана Золотоустого.

З благословення Настоятеля Собору – Владики Юліана, першу службу Божу відслужив прот. Тарас Мойсюк.

Керуючому Коломийською Єпархією за богослужінням співслужили: благочинний Коломийського міського благочиння митр. прот. Василь Мізюк, митр. прот. Володимир Озарчук, прот. Василь Кушерський та диякон Антон Трачук.

Після прочитання Євангелії Архіпастир звернувся до присутніх зі словами повчальної проповіді, в якій, пояснюючи значення притчі про запрошених на весільний бенкет, зазначив, що і Царство Небесне як і Божественна Літургія і є цією весільною трапезою з притчі, адже Сам Бог приготував для всіх людей гостину радості, під час якої ми стаємо причасниками Тіла і Крові Господньої, долучаємось до вічного і блаженного життя.

Також Правлячий Архієрей пояснив, чому гріховна людина так уперто та всіма способами противиться Істині, а, отже, й самому Богові. Природа цього противлення поснюється у Євангелії від Іоана Богослова, де говориться: “Суд полягає в тому, що світло прийшло у світ, а люди полюбили темряву більше, ніж світло, бо діла їхні були лихі; бо кожен, хто чинить зло, ненавидить світло і не йде до світла, щоб не викрилися діла його, бо вони злі. А хто чинить правду, йде до світла, щоб відкрилися діла його, бо вони чинилися в Бозі” (Ів. 3, 19-21).

Завершуючи своє слово та даючи моральні настанови вірним, Єпископ Юліан закликав кожного зодягнутися у любов – весільну одежу, а разом із тим примножувати свої чесноти та зростати у вірі.

Після завершення Богослужіння Архіпастир розповів присутнім на богослужінні про наступні кроки щодо внутрішнього облаштування Кафедрального Собору, привітав усіх зі святою неділею та подав своє архіпастирське благословення.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Правлячий Архієрей, у співслужінні духовенства, звершив Вечірню із читанням Акафіста Пресвятій Богородиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *