З приходом весни та настанням сприятливого потепління, з благословення Єпископа Коломийського і Косівського Юліана, у головній Святині Коломийської Єпархії – Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, відновилися  роботи з розпису.

На існуючому етапі цього процесу художниками здійснюється розпис склепіння та стіни над хорами, в західній частині Собору.

Втілюючи задум Преосвященного Владики Юліана, на склепінні над хорами буде зображена ікона Христа Пантократора (Вседержителя), а на великій західній стіні – Діви Марії з Богомладенцем на руках, в оточенні сонму Небесних Сил Безплотних.Вже нанесені ескізи і художники почали роботу з спеціальними фарбами.

Іконографічна краса, яка тепер з’являється з під пензля талановитих рук художників  є радісним передвісником того, що в скорому часі вже абсолютно всі роботи з розпису будуть завершені, і Святиня повстане в своїй неповторній, сакрально-мистецькій красі.

Актуальним залишається питання збору коштів для завершення розписів. Тому є прохання всім небайдужим долучитися до цієї благої справи, особливо у часі Посту – сприятливої пори для справ милосердя і всякого роду  доброчинності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *