2 листопада 2019 року в Дмитрівську поминальну суботу, коли Церква Христова молиться за всіх від віку спочилих християн, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, звершить Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого та Парастас.

Початок богослужіння о 9 годині.

Традиції Дмитрівської поминальної суботи

У Дмитрівську батьківську суботу традиційно відвідують могили померлих родичів, у церквах і на кладовищах служать панахиди і заупокійні літії.

Якщо немає можливості в ці дні відвідати Храм або кладовище, можна помолитися про спокій спочилих в домашній молитві. Церква заповідає нам не лише в особливі поминальні дні, але кожен день молитися за померлих.

Молитва за померлих – це наша безцінна допомога тим хто перейшов до іншого життя. Померлі не мають потреби ні в труні, ні в могильній плиті, ні тим більше в поминальному столі – все це данина традиціям. Але вічно жива душа померлого відчуває велику потребу в постійній молитві, тому що не може сама творити добрі діла, завдяки яким змогла б умилостивити Господа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *