10 грудня 2022 року, в суботу ввечері, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, у співслужінні духовенства, очолив Всеношне бдіння з Літією.

В неділю двадцять шосту після П’ятидесятниці, Архіпастир звершив Божественну Літургію Cвятителя Іоана Золотоустого.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив благочинний Коломийського міського благочиння, митр. прот. Василь Мізюк.

Преосвященному Владиці Юліану за богослужінням співслужили: митр. прот. Тарас Мойсюк, ієрей Василь Деркач, ієрей Дмитро Гром, протодиякон Антон Трачук та диякон Назар Ягнич.

Після прочитання Євангелії Єпископ Юліан звернувся до присутніх зі словами повчальної проповіді, у якій  пояснив, як належало у Старому Завіті святкувати  суботній день та чому  у Новому Завіті християни святкують  неділю:  “…гріх полягав не у праці в святковий день, а в тому, що людина не посвячує цей день Богові, молитві та добрим справам”.

Також Архіпастир розповів, яке значення має терпіння у справі нашого спасіння: “Скорчена жінка страждала від своєї недуги цілих 18 років, а ми часто у своєму нетерпінні вимагаємо від Бога чуда відразу”.

На завершення Преосвященний Владика привітав усіх зі святою неділею та подав своє архіпастирське благословення.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Єпископ Юліан, у співслужінні духовенства, звершив Вечірню із читанням Акафіста Пресвятій Богородиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *