4 червня 2022 року, в суботу ввечері, напередодні сьомої неділі після Пасхи, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, у співслужінні духовенства, очолив Всеношну з Літією.

В неділю, коли Церква Христова вшановує пам’ять Святої Преподобної Євфросинії, княгині та ігумені Полоцької, Преосвященний Владика Юліан звершив Архієрейську Божественну Літургію та Молебень біля мощей Святої Преподобної Євфросинії.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив митр. прот. Тарас Мойсюк.

Правлячому Архієрею під час урочистого богослужіння співслужили: благочинний Коломийського міського благочиння митр. прот. Василь Мізюк, митр. прот. Яків Стефанюк, митр. прот. Володимир Озарчук, митр. прот. Микола Мазурак, прот. Андрій Лінкевич, прот. Василь Кушерський, прот. Анатолій Момот, ієрей Василь Деркач, протодиякон Антон Трачук, протодиякон Михайло Голіней, диякон Назар Ягнич та диякон Дмитро Гром.

Після прочитання Євангелії Архіпастир звернувся до присутніх зі словами повчальної проповіді, в якій торкнувся теми покликання кожної людини.

Говорячи про Святу Євфросинію, Архієрей зазначив, що Свята, будучи обдарована багатьма талантами, використала їх для прослави Бога та Його Святої Церкви.

Під час Божественної Літургії Його Преосвященство рукоположив у Сан Пресвітера диякона Дмитра Грома.

Після відпусту Преосвященний Владика привітав новорукоположеного отця Дмитра із прийняттям Таїнства Священства, дав батьківські настанови та побажав ревно й з достоїнством нести своє служіння у Винограднику Христовому.

У свою чергу ієрей Дмитро Гром подякував Архієрею за вділене Таїнство, попросив Його Святительських молитов та пообіцяв бути гідним священнослужителем.

На знак своєї вдячності він подарував Архіпастирю букет білих троянд.

Далі Правлячий Архієрей, у співслужінні духовенства, очолив Молебень до Святої Преподобної Євфросинії, княгині та ігумені Полоцької, біля ікони з частичкою її чудотворних мощей.

В цей день після богослужіння, ще довгий час у Кафедральному Соборі залишалося багато людей, які в своїх молитвах зверталися до Святої та прикладалися до її святих мощей.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Керуючий Коломийською Єпархією, у співслужінні духовенства, очолив Вечірню із читанням Акафіста Господу Ісусу Христу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *