9 жовтня 2021 року, в суботу вечором, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, очолив Всеношну з Літією.

У неділю шістнадцяту після П’ятидесятниці, Його Преосвященство звершив Архієрейську Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив митр. прот. Тарас Мойсюк.

Правлячому Архієрею за богослужінням співслужили: благочинний Коломийського міського благочиння митр. прот. Василь Мізюк, митр. прот. Микола Мазурак, прот. Василь Кушерський, ієромонах Осія (Лещишак), протодиякон Антон Трачук, протодиякон Михайло Голіней та диякон Назар Ягнич.

Після прочитання Євангелії Керуючий Коломийською Єпархією звернувся до присутніх зі словами повчальної проповіді, в якій розповів вірним про покликання до апостольського служіння: “Бути апостолом у наш час – це  проповідувати Слово Боже й  свідчити про Бога власним благочестивим життям, адже до апостольського служіння покликані абсолютно всі християни, а не лише священнослужителі”.

Архіпастир зазначив, що Симон Петро добре знав рибальський промисел, але, довірившись Спасителю, знову вийшов у море й закинув сіті  та, побачивши чудо великого улову риби, відчув власну гріховність перед Господом й переконався, що жодні людські знання і навики не можуть перевершити могутність Псепремудрого Творця і Промислителя.

Після відпусту Єпископ Юліан привітав усіх зі святою неділею та подав своє архіпастирське благословення.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Преосвященний Владика, у співслужінні духовенства, звершив Вечірню із читанням Акафіста Пресвятій Богородиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *