24 липня 2021 року, в суботу вечором, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, звершив Всеношну з Літією.

В неділю п’яту після П’ятидесятниці, Преосвященний Владика звершив Архієрейську Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив митр. прот. Василь Мізюк.

Архіпастирю за богослужінням співслужили: митр. прот. Яків Стефанюк, прот. Василь Кушерський, протодиякон Антон Трачук, протодиякон Михайло Голіней, диякон Сергій Хоміцький та диякон Назар Ягнич.

Після прочитання Євангелії Його Преосвященство виголосив повчальну проповідь, у якій розтлумачив Євангельське зачало про зцілення двох біснуватих. Спочатку він пояснив природу людської одержимості: “Коли гріх повністю перемагає людину, Господь, за тільки відомим Йому одному промислом, допускає, щоб злі духи мали абсолютну владу над нею. Проте й така, нещасна людина, не відкинена від Любові Божої назавжди. Господь знаходить її і зціляє від одержимості”.

Також Владика Юліан закликав усіх, маючи приклад цього духовного зцілення, пам’ятати, наскільки великою є Любов Божа до людини.

“Бог завжди спішить, щоб допомогти нам, але лише від нашої рішучості й бажання залежить, чи ми відкриємо для Нього двері наших сердець”, – наголосив Архієрей.

Після відпусту Правлячий Архієрей привітав усіх присутніх зі святою неділею та подав своє архіпастирське благословення.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан,  у співслужінні духовенства, звершив Вечірню із читанням Акафіста Господу Ісусу Христу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *