15 травня 2021 року, в суботу ввечері, напередодні третьої неділі після Пасхи, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, очолив Всеношну з Літією.

В неділю жінок-мироносиць, Його Преосвященство звершив Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив митр. прот. Василь Мізюк.

Архіпастирю за богослужінням співслужили: митр. прот. Тарас Мойсюк, митр. прот. Яків Стефанюк, прот. Василь Кушерський, ієрей Мирослав Пушкарук, ієрей Василь Деркач, протодиякон Антон Трачук, протодиякон Михайло Голіней, диякон Сергій Хоміцький та диякон Назар Ягнич.

На Малому Вході, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Єпископ Юліан возвів у сан Протоієрея ієрея Мирослава Пушкарука.

Після прочитання Євангелії Преосвященний Владика звернувся до присутніх зі словами повчальної проповіді, в якій зазначив, що під час Входу Господнього в Єрусалим, коли Христа вітав натовп людей, учні Спасителя раділи, очікуючи земної слави для себе і в той же час за Христом йшли жінки, які в простоті серця та зі смиренням тільки споглядали все, що відбувається з їхнім Божественним Учителем, ні на що не сподіваючись і не прагнучи нічого.

“Коли розум чоловіка зупиняється перед випробовуванням, серце жінки, сповнене любові, продовжує вірити й сподіватися”, – зазначив Архіпастир.

В кінці богослужіння Правлячий Архієрей привітав жінок із Днем жінки-християнки, побажав їм наслідувати жінок-мироносиць в їхньому подвизі віри та, за доброю традицією, благословляючи, вручив кожній білу троянду.

Ввечері цього дня, Керуючий Коломийською Єпархією, взяв участь у щорічному молитовному зібранні ”Пресвята Богородиця єднає в молитві”, під час якого, у співслужінні духовенства, звершив Молебень до Пресвятої Богородиці біля каплиці Божої Матері, що знаходиться на межі сіл Торговиця та Вербівці Городенківської ОТГ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *