10 квітня 2021 року, в суботу вечором, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господного міста Коломиї, звершив Всеношну з Літією.

В неділю четверту Великого посту, коли Церква Христова вшановує пам’ять Святого Преподобного Іоана Ліствичника, Архіпастир звершив Божественну Літургію Святителя Василія Великого.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив прот. Тарас Мойсюк.

Правлячому Архієрею за богослужінням співслужили: благочинний Коломийського міського благочиння митр. прот. Василь Мізюк, митр. прот. Володимир Озарчук, митр. прот. Микола Мазурак, прот. Василь Кушерський, ієромонах Осія (Лищишак), диякон Антон Трачук та диякон Назар Ягнич.

Після прочитання Євангелії Єпископ Юліан виголосив повчальну проповідь на тему недільного зачала, в якій зосередив увагу на тому, як зростати у вірі, а також, яке значення мають піст і молитва у невидимій духовній боротьбі християнина.

“Господь завжди відгукувався на потреби людей, які перебували у великих бідах і горі. Не залишився Він байдужим і до горя батька, на очах якого тяжко страждав його син”, – зазначив Його Преосвященство.

“Благаймо Бога, щоб Він дарував нам міцну віру та щоб у ній, будучи утверджені, ми зростали у чеснотах на шляху до спасіння”, – завершив свою проповідь Преосвященний Владика.

Після відпусту Керуючий Коломийською Єпархією привітав усіх зі святою неділею та подав своє архіпастирське благословення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *