27 березня 2021 року, напередодні другої неділі Великого посту, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, звершив Всеношну з Літією.

В неділю, коли Церква Христова відзначає пам’ять Святителя Григорія Палами, Керуючий Коломийською Єпархією звершив Божественну Літургію Святителя Василія Великого.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив прот. Тарас Мойсюк.

Його Преосвященству за богослужінням співслужили: благочинний Коломийського міського благочиння митр. прот. Василь Мізюк, прот. Василь Кушерський, ієрей Дмитро Лісецький, диякон Антон Трачук, диякон Михайло Голіней та диякон Назар Ягнич.

Після прочитання Євангелії Преосвященний Владика виголосив повчальну проповідь на тему недільного зачала. Тлумачачи історію про зцілення розслабленого, Архіпастир зауважив, що в алегоричному значенні ця недуга –ніщо інше, як бездіяльність людської душі, спричиненої гріхом.

“Гріх забирає сили душі людини і вона стає неспроможною жити активним духовним життям, удосконалюючись в чеснотах та ідучи на зустріч Богові”, – зазначив Владика Юліан.

Також Правлячий Архієрей наголосив, що Спаситель прийшов у світ, щоб перемогти гріх і смерть, і що кожен, хто звернеться до Господа з благанням про визволення від гріха, отримає визволення.

Після відпусту Його Преосвященство привітав усіх присутніх із святою неділею та подав своє архіпастирське благословення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *