20 лютого 2021 року, в суботу вечором, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, очолив Всеношну з Літією.

В неділю про митаря й фарисея, Керуючий Коломийською Єпархією звершив Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив митр. прот. Василь Мізюк.

Правлячому Архієрею за богослужінням співслужили: митр. прот. Володимир Озарчук, митр. прот. Яків Стефанюк, прот. Тарас Мойсюк, прот. Василь Кушерський, ієрей Василь Деркач, ієрей Дмитро Лісецький, диякон Антон Трачук, диякон Михайло Голіней та диякон Назар Ягнич.

Після прочитання Євангелії Архієрей виголосив повчальну проповідь на тему недільного зачала, в якій пояснив значення підготовчих неділь до Великого Посту.

“Притча про митаря і фарисея навчає нас у смиренні й молитві, у покорі й з усвідомленням власної гріховності, звертатися до Бога, а також ніколи не возвеличуватись, навіть досягнувши деякого духовного вдосконалення”, – наголосив Архіпастир.

На завершення богослужіння Преосвященний Владика привітав усіх зі святою неділею та подав своє архіпастирське благословення.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Його Преосвященство, у співслужінні духовенства, очолив Акафіст Пресвятій Богородиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *