6 лютого 2021 року, в суботу ввечері, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, очолив Всеношне бдіння з Літією.

В неділю тридцять п’яту після П’ятидесятниці, Архіпастир звершив Божественну Літургію Cвятителя Іоана Золотоустого.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив митр. прот. Василь Мізюк.

Його Преосвященству за богослужінням співслужили: митр. прот. Володимир Озарчук, митр. прот. Яків Стефанюк, прот. Тарас Мойсюк, прот. Василь Кушерський, ієрей Василь Деркач, диякон Антон Трачук, диякон Михайло Голіней та диякон Назар Ягнич.

Після прочитання Євангелії Єпископ Юліан звернувся до присутніх зі словами повчальної проповіді, в якій розповів присутнім про природу людського гріха, шлях покаяння і віру, яка зціляє та рятує.

“Сила віри сліпого та бажання зцілитися, змушувала його гучним голосом благати Господа про порятунок від недуги тіла. Ще більш сильніше ми повинні кричати до Господа про порятунок від сліпоти душі, причиною якої є наша гріховність”, – наголосив Правлячий Архієрей.

Продовжуючи своє слово, Єпископ Юліан зазначив, що хоча люди, які оточували нещасного сліпого, змушували його замовкнути, проте сила віри й бажання зцілення тільки спонукала його ще сильніше кричати про допомогу. Гучніше за все для Бога лунає ледь чутний голос, який виходить з людського серця, переповненого покаянням.

На завершення Керуючий Коломийською Єпархією привітав усіх зі святою неділею та подав своє архіпастирське благословення.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Преосвященний Владика, у співслужінні духовенства, звершив Вечірню із читанням Акафіста Господу Ісусу Христу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *