16 січня 2021 року, в суботу вечором, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан очолив Всеношне бдіння з Літією.

У Неділю перед Богоявленням, Керуючий Коломийською Єпархією звершив Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив прот. Тарас Мойсюк.

Архіпастирю за богослужінням співслужили: благочинний Коломийського міського благочиння митр. прот. Василь Мізюк, митр. прот. Яків Стефанюк, прот. Андрій Лінкевич, прот. Василь Кушерський, ієрей Мирослав Пушкарук, ієрей Василь Деркач, ієрей Дмитро Лісецький, диякон Антон Трачук та диякон Назар Ягнич.

Після Євангельського благовістя Владика Юліан виголосив повчальну проповідь, у якій розповів про історію та особливості свята Богоявлення.

Також Його Преосвященство пояснив природу гріха та значення Старозаповітніх жертвоприношень і Жертви Христової.

Тлумачачи Євангельське читання, Архієрей розповів про особливості проповіді Великого Пророка і Предтечі Христового Іоана, який усіх, хто приходив хреститися до нього, закликав до покаяння.

“Криниці очищають, щоб прибула нова, чиста вода. Так і наші серця потрібно очищати від всілякого бруду душевного, щоб криниці наших сердець стали вмістилищем чистої і животворчої благодаті Божої”, – наголосив Правлячий Архієрей.

Після відпусту Єпископ Юліан привітав усіх зі святою неділею та подав своє архіпастирське благословення.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Преосвященний Владика, у співслужінні духовенства, очолив Вечірню із читанням Акафіста Господу Ісусу Христу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *