2 січня 2021 року, в суботу вечором, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, очолив Всеношну з Літією.

В неділю перед Різдвом Христовим, коли Церква згадує святих отців, Правлячий Архієрей звершив Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого.

З благословення Владики Юліана першу Літургію відслужив прот. Тарас Мойсюк.

Перед початком богослужіння пластуни місцевого осередку Пласту Національної скаутської організації, урочисто передали до Кафедрального Собору Вифлиємський вогонь миру, добра і справедливості.

Його Преосвященство подякував пластунам за добру справу, підкресливши їхню важливу й почесну місію.

Керуючому Коломийською Єпархією за Божественною Літургією співслужили: благочинний Коломийського міського благочиння митр. прот. Василь Мізюк, митр. прот. Яків Стефанюк, ієрей Мирослав Пушкарук, ієрей Василь Деркач, ієрей Дмитро Лісецький, диякон Антон Трачук та диякон Михайло Голіней.

Після прочитання Євангелії Єпископ Юліан виголосив повчальну проповідь, в якій розтлумачив недільне Євангельське зачало, пояснивши значення родоводу Ісуса Христа.

Архієрей зазначив, що людина є подорожнім у цьому земному житті. “Подорожнього запитують: Хто він? Звідки він? І куди йде? Так само і кожен християнин повинен час від часу ставити собі ці головні запитання. Відповідь ми знаходимо у Біблії: людина є образом і подобою Божими, приходить від Бога та йде до Нього. Ця істина й визначає все наше життя”, – наголосив Владика Юліан.

Після відпусту Преосвященний Владика привітав усіх присутніх зі святою неділею та подав своє архіпастирське благословення.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у співслужінні духовенства, звершив Вечірню із читання Акафіста Господу Ісусу Христу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *