8 лютого 2020 року, в суботу вечором, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, очолив Всеношну з Літією.

На Всеношній Владика Юліан освятив дорогоцінне Горне сідалище (трон) – дарунок сім’ї настоятеля Храму Пресвятої Тройці та Храму Мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії села Шепіт, Косівського благочиння – митр. прот. Івана Петращука.

В неділю про митаря й фарисея, Правлячий Архієрей звершив Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого.

Керуючому Коломийською Єпархією за богослужінням співслужили: прот. Тарас Мойсюк, прот. Василь Кушерський та диякон Антон Трачук.

Після прочитання Євангелії Архієрей виголосив повчальну проповідь на тему недільного зачала, в якій пояснив у чому полягає сутність молитви.

Архіпастир навів приклади коротких молитов, які зустрічаються у Євангеліях: молитва-благання потопаючого Апостола Петра, звернена до Спасителя: «Господи, спаси мене» (Мт. 14, 30), слова благорозумного розбійника на хресті: «Пом’яни мене, Господи, коли прийдеш у Царство Твоє» (Лк. 23, 42), а також слова молитви митаря: «Боже, будь милостивий до мене грішного» (Лк. 18,14). Владика пояснив, що навіть декілька слів молитви, якщо вони щирі та йдуть з глибини душі, будуть вислухані Богом.

Також Єпископ Юліан закликав вірних не осуджувати ближніх і навів приклад того, як дуже часто, судячи людину лише за зовнішніми ознаками, можна помилитися.

Даючи моральні настанови і закликаючи присутніх до духовного зростання, Архієрей порадив зосереджувати увагу в першу чергу на собі, досліджувати власну душу, розум і відчуття.

На завершення богослужіння Преосвященний Владика привітав усіх зі святою неділею та подав своє архіпастирське благословення.

Ввечері цього дня, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Його Преосвященство, у співслужінні духовенства, очолив Акафіст Пресвятій Богородиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *