19 січня 2020 року, в день величного дванадесятого свята – Хрещення Господнього, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, у Кафедральному Соборі Преображення Господнього місті Коломиї, звершив Божественну Літургію Святителя Василія Великого та Чин Великого освячення води.

Преосвященному Владиці Юліану за богослужінням співслужили: митр. прот. Володимир Озарчук, прот. Василь Кушерський, ієрей Мирослав Пушкарук, ієрей Василь Деркач, диякон Антон Трачук, диякон Михайло Голіней та диякон Назар Ягнич.

Після Євангельського благовістя Архіпастир виголосив повчальну проповідь, в якій, починаючи зі Старого Завіту і закінчуючи Євангельскими подіями, розповів, як поступово, в історичній перспективі відбувалося Одкровення Боже у світі, як Три Особи Пресвятої Тройці відкрилися людству.

Також Правлячий Архієрей закликав вірних зростати у вірі, примножувати чесноти, постійно перебувати в молитві, щоб відчути присутність Божу у власному житті.

Опісля заамвонної молитви, під спів тропарів: «Глас Господній над водами лунає…», Архіпастир разом із духовенством та вірними вийшли на подвір’я Кафедрального Собору, де був відслужений Чин Великого освячення води.

На завершення Його Преосвященство окропив усіх освяченою водою та привітав із величним святом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *