18 січня 2020 року, в Навечір’я Богоявлення Господнього (Хрещенський святвечір), у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, звершив Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого, Велику Вечірню та Чин Великого освячення води.

Царські Часи, згідно Уставу, було відслужено напередодні, 17 січня.

Правлячому Архієрею за богослужінням співслужили: митр. прот. Володимир Озарчук, митр. прот. Микола Мазурак, прот. Василь Кушерський, ієрей Мирослав Пушкарук, диякон Антон Трачук, диякон Михаїл Голіней та диякон Назар Ягнич.

Після прочитання Євангелії Його Преосвященство виголосив повчальну проповідь.

Після відпусту Архієрей освятив просфори для споживання вірним, після чого у співслужінні духовенства, очолив Велику Вечірню.

Далі, під спів тропарів: «Глас Господній над водами лунає…», Єпископ Юліан разом із духовенством та вірними вийшли на подвір’я Кафедрального Собору, де було відслужено Чин Великого освячення води, після якого Керуючий Коломийською Єпархією окропив усіх святою водою та привітав із святом.

Опісля в Кафедральному Соборі був звершений Чин прославлення, що символізує початок святкування Богоявлення. На середину Собору була винесена ікона Хрещення Господнього та запалена свічка, а духовенство, проспівавши тропар і кондак свята та приклалися до ікони.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *